EGÉSZSÉG

és Táplálkozás

Egészség coach-ként, a rekreációhoz hasonlóan, segítek elérni az egészséges életmódhoz szükséges életmódváltást. Munkám során az egészségnek különböző aspektusaival együttesen foglalkozom, beleértve a fizikai, a szociális és az érzelmi szükségleteket.

Olyan viselkedéstudományt alkalmazok, amely befolyásolja az egészséges és holisztikus életet akadályozó szokások és gyakorlatok hatékony felszámolását. Segítséget nyújtok olyan egészségügyi vonatkozásokban, mint az alvás, a testsúlycsökkentés, a stresszcsökkentés és a betegségek megelőzése.

A következőkben tudok segíteni, mint egészség coach:

1. az ügyfeleknek egy jövőkép kialakításában és személyes egészségügyi célok kitűzésében,

2. a személyes igényeiknek megfelelő egészségügyi tervek kidolgozásában,

3. a mögöttes problémák azonosításában, amelyek akadályként szolgálnak a célok megvalósításában,

4. az ügyfelek negatív mintáinak feltérképezésében és módosításában, elengedésében,

5. támogatást nyújtok gyógyulás vagy rehabilitáció esetén.


Táplálkozás coach-ként, (az egészség coaching-tól és a rekreációtól eltérően) inkább az étkezési szokásokra és az élelmiszer-választásokra összpontosítok. Statisztikák* szerint hazánkban a felnőttek több mint 64%-a túlsúlyos vagy elhízott. Feladatom, hogy azokat az étkezéssel kapcsolatos káros rutinokat kijavítsam, amelyek veszélyeztetik a szervezet anyagcseréjét vagy betegségek kialakulását idézik elő.

Olyan pszichológiai tényezőkket is figyelembe veszek - mint például az ételekkel vagy étrenddel kapcsolatos hiedelmek korlátozása - amelyek sikeres viselkedési változásokhoz vezetnek az étkezési szokások körül.

A következőkben tudok segíteni, mint táplálkozás coach:

1. az ügyfeleket a táplálkozás legfontosabb tényezőiről tájékoztatom (pl. kalória, makrotápanyagok, energiaegyensúly),

2. motiválom az ügyfelet egészségügyi céljaik eléréséhez,

3. megtervezzük az ügyféllel az egészséges és az ügyfél életviteléhez igazított új étkezési szokásokat, élelmiszereket, alapanyagokat, stb.

4. egyeztetünk és újításokat hozunk az élelmiszerek vásárlását illetően, a minőséget és az anyagi kereteket szem előtt tartva, valamint az otthoni sütés-főzés és az éttermi étkezések lehetőségeit is figyelembe véve,

5. szükség esetén együttműködök a klinikusokkal, orvosokkal vagy dietetikusokkal az étkezés megtervezésekor, különösen azon ügyfeleknél, akiknek már meglévő betegségei vannak.

Egy biztonságos, szeretetteljes és ítélkezésektől mentes közegben, 100%-os titoktarás, valamint egy finom kávé/tea/frissítő ital mellett, ezekre mind lehetőséged van, mert a figyelmem csak rajtad lesz!

*statisztikai információ: vg.hu (2021)

Fotók: pexels.com

MOBIL: +3670 200 9070